Ribonlarda olduğu gibi Japon Akmazlarda da kalite seçenekleri vardır. Bu kalite seçenekleri ürünün hangi şartlarda yıkanacağı ile ilgili olup ona göre seçilmelidir. Truva Etiket, Japon akmaz etiket satışı yapan etiket firmasıdır.

Yıkama Talimatı(Akmaz) | Barkod Sticker | Silikon Etiket
Japon Akmaz Etiket Satışı

Japon Akmaz Etiket Nedir?

Japon Akmaz üretim aşaması tamamlanan ürünlerin üzerinde muhteviyatının neler olduğunun ve hangi şartlarda korunup temizlenmesi gerektiğinin yazılı olduğu etiket türüne denir. Bu sayede ürünün zarar görmeden temizlenmesi hedeflenmektedir. Bu etiket çeşidi kağıt bazlı malzeme formundadır. Kendi içerisinde farklı birkaç kategoriye ayrılır. Hafif yıkama, ağır yıkama ve renk almaz gibi alt kırılımlarda olan Japon akmazları üzerine resin ribon benzeri özel bir ribon ile baskı alınır. Akmaz ve naylon tafta olarak da anılır ek olarak yapışkanlı ve yapışkansız türleri de bulunur. Kıyafetlerimizde sıklıkla rastladığımız bu etiket türleri ekseriyetle beyaz renkli olurlar ve üzerinde yıkamanın nasıl yapılacağına dair bilgiler yer alır. Tekstil sektöründe bu yıkama talimatları ¨akmaz¨ ve ¨naylon tafta¨ olarak da sıklıkla anılırlar. Bu etiketin üzerinde yer alan baskının daha kalıcı olması için her yıkama derecesine farklı dayanımlarda üretilirler bundan dolayı yaygın olan 5 farklı türü bulunur:

Hafif Yıkama Japon Akmaz: 30 derece sıcaklıktaki yıkamalara dayanıklı olan japon akmaz yani yıkama talimatı etiketi türüdür.

Orta Derece Yıkama Japon Akmaz: 60 dereceye kadar olan sıcaklıklardaki yıkamalara dayanıklı olan japon akmaz yani yıkama talimatı etiketi türüdür. Çift taraflı baskıya uygundur.

Beyaz Saten Japon Akmaz: Orta sıcaklık yıkama etiketi ile aynı derece olan 60 derece sıcaklıktaki yıkamalara dayanıklıdır. Fark olarak sadece tek yüzey baskıya uygundur.

Ağır Yıkama Japon Akmaz: 90 dereceye kadar olan sıcaklıklara dayanıklıdır ve kimyasal yıkamalarda dahi bozulmamaktadır.

Renk Akmaz: Çift yüzey baskıya uygun olan bu etiket türü ise enzim ve taş yıkaması gibi yıkamalara karşı dayanıklıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Hemen Arayın